Hvordan opstår defekter?

En stigende tendens til mindre fysisk aktivitet blandt børn og unge, forårsager reduktion af det motoriske systems belastning og øger nervesystemets belastning (homeostase). Bl.a. som et resultat af det, er antallet af fysisk og mentalt handicappede steget. Motion og daglig aktivitet fremfor stillesiddende aktivitet er derfor et vigtigt grundelement i "vedligeholdelsen" af kroppen og børns motorik generelt.

Korrekt udvikling
Niveauet af de grundlæggende motoriske funktioners udvikling (styrke, hurtighed, udholdenhed, smidighed, statisk koordinering, statisk og dynamisk stabilitet) er et mål for fysisk kondition.
Tidsrammen for udvikling af ovennævnte funktioner er fastsat i menneskets vækstperiode (hans/hendes biologiske udvikling), dvs. fasen af en gradvis udvikling. Denne udvikling slutter, når en person er 25 år - det er derfor af stor vigtighed at børn og unge sørger for at dyrke motion og opretholder fysisk aktivitet jævnligt for at udvikle og senere vedligeholde kroppen og dens motorik.

Hvordan opstår posturale defekter?
Talrige, eksisterende posturale abnomaliteter er skabt under følgende tilstande:

  • Gener i forbindelse med forlænget siddende arbejde, begrænset fysisk bevægelse samt mangel på funktionelt udstyr. 
  • Mangel på ergonomisk korrekt indrettet arbejdsplads
  • Mangel på funktionelt udstyr anvendt i hverdagen (fx. dårlig ergonomi ved brug af pc, ipad, mobil mm.)
  • Lille eller ingen fysisk aktivitet i løbet af dagen.
  • Forkert tolkning af barnets adfærd (fx. ignorere at barnet holder hænderne mod "hjælperen", som ofte er et signal om at barnet er træt eller ikke har lyst til at gå længere mm.)
  • Kronisk sygdom i underekstremiteterne (traumatisk, inflammatorisk mm.)
  • Forkert fodtøj, ofte små "smarte" sko med blink og lys men som ikke giver den nødvendige støtte